vrijdag 10 oktober 2014

Marsepein taartje teddybeer

Taarten en cupcakes versieren is helemaal mijn ding. Daarmee kan ik me lekker uitleven! Wat ik alleen niet goed kan is het aanbrengen van de basislaag. Ik krijg het niet zo netjes strak er omheen. Mijn tot nu toe goed bewaarde geheim is dat ik onopgemaakte taarten bestel bij de bakker die ik alleen hoef te versieren. Ik weet niet zo goed of ik dat nou heel slim en efficiĆ«nt van mezelf vind of juist veel te gemakzuchtig. 

Anyway: vandaag ga ik het helemaal zelf doen! Een stapeltaart. Hoe moeilijk kan het zijn?

1. Cake bakken in twee bakblikken van verschillend formaat.
2. Botercreme maken en insmeren.
3. Marsepein uitrollen, over de taart draperen, rondom aandrukken en de rand bijsnijden.
4. Laag twee voorzien van marsepein, op elkaar zetten en versieren maar. 


Redelijk eenvoudig eigenlijk. Ik heb gemerkt dat het een stuk makkelijker is als:
- Je cakes mooi recht zijn
- De marsepein redelijk koud is
- Je de marsepein niet te dun uitrolt

Ik best tevreden met het resultaat. Alleen die teddybeer he, daar moet ik nog eens op oefenen...

Ook zo'n taart maken? Gewoon doen! 

Als ik het kan, kan jij het ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten