dinsdag 28 oktober 2014

Manflu

Het is een bekend fenomeen: mannen zijn altijd veeel zieliger als ze ziek zijn dan vrouwen. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek laatst dat ze ook echt zieker zijn. Echt waar? Dat onderzoek is zeker uitgevoerd door iemand die zelf ook van het zwakkere geslacht is? Niet?
manflu
Sommige vrouwen zijn van nature echte verzorgers en vinden het geen probleem om de hele dag met dekentjes, zakdoeken, pillen en kopjes thee heen en weer te rennen om hun man te verzorgen. Ik behoor helaas (vooral voor mijn liefje natuurlijk) niet tot die vrouwen. Ik probeeer wel lief te doen, maar kan niet verbloemen dat ik er eigenlijk verschrikkelijk chagrijnig van wordt. Hallo, ik heb al een paar kleine kinderen om voor te zorgen. Een dag of desnoods twee dagen hou ik het wel vol. Maar daarna? Oh come on! Man up!

Helemaal frustrerend vind ik het als we tegelijkertijd ziek zijn. Wie zorgt er met koorts voor de kids? Houdt het huishouden draaiend? Sleept zich snotterend naar crèche, school en de Appie? Precies: mama. Want mama's kunnen nooit ziek zijn. 
Ben ik nou zo'n vreselijk mens? Of hebben meer mama's daar last van?

5 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar, hier is manlief bij het eerste de beste ook doodziek. Terwijl mama eerst met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht moet worden voor geaccepteerd wordt dat er iets mis is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens - maar ik moet zeggen lig ik te zieltogen in bed ( zo'n één keer per twee jaar) doet mijn man toch zeer zijn best om me te verzorgen. Alleen nog van dat schuldgevoel afgeraken dat ie dan meteen mee opdraait voor twee kinderen onder de drie jaar. Ook typisch denk ik voor een zieke ma!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat dat betreft heb ik ook niet te klagen. Als ik een keer echt gevloerd ben dan is hij heel lief en verzorgend. En dan voel ik me inderdaad ook wel schuldig soms. Grappig dat jij dat ook hebt!

   Verwijderen
 3. Nee heel herkenbaar. Al moet ik wel zeggen dat mijn vriend nu al 3 weken snotterig is en gewoon naar werk gaat ivm de drukte. Maar als hij dan eenmaal echt niet meer kan, dan kan hij ook echt niet meer (als in man up) hihi..

  BeantwoordenVerwijderen