donderdag 23 oktober 2014

Familieportret (tips)

Oma's hebben vaak niet meer zoveel te wensen. Foto's van kinderen en kleinkinderen vinden ze wel altijd prachtig. Ter ere van de verjaardag van oma gaan wij dus met de hele familie op de foto. Leuk idee. Zo'n fotoshoot, daar maak ik me alleen een beetje zorgen om. 

Ben ik bang dat mijn kids zich zullen misdragen? Nope. Ik ben bang dat ik zelf de zwakste schakel ben tijdens de shoot. Voor de foto trekt de rest van de familie gewoon zijn blije fotohoofd en staat iedereen er leuk op. Alleen ik ben absoluut niet fotogeniek. Zie ik er in real-life hartstikke leuk uit ;-) zodra er een camera in de buurt is weet ik altijd net mijn ogen dicht te doen, extreem schaapachtig te lachen of een onflatteuze pose aan te nemen. Dat vind ik niet alleen zelf, ik sta er om bekend.

Vastberaden om er deze keer net zo mooi op te staan als de rest van de familie heb ik alle fototips om beter op de foto te staan die ik maar kon vinden gelezen. Dit zijn de tips waar ik ook werkelijk iets aan had:

1. Adem in als de foto genomen wordt. Dan sta je automatisch wat meer rechtop en je ogen gaan er meer open van staan.
2. Houd je hoofd iets naar voren. Zo voorkom je dat je er met een onderkin op staat. Je tong tegen je gehemelte drukken helpt hier ook goed bij.
3. Houd je kin iets naar beneden gericht.
4. Houd je bovenlichaam iets gedraaid, met 1 schouder naar de camera gericht, dan lijk je slanker.
5. Houd je onderlichaam iets gedraaid, met 1 been naar de camera gericht. Ook dan lijk je slanker.
6. Kantel je bekken naar voren. Je buik en billen ogen dan slanker.
7. Zet een hand in je zij voor een slanker lijkende taille.
8. Draag hakken voor langer ogende benen.
9. Oefen je pose voor de spiegel.
10. Als het nog lukt terwijl je aan al bovenstaande punten denkt: relax en lach!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten