donderdag 30 oktober 2014

Je kapsel na kinderen

Sinds ik kinderen heb is er aan mijn kapsel niet veel veranderd. Ik heb nog steeds kastanjebruin lang haar met een lichte slag. Hoe ik mijn haar verzorg is wel veranderd. Het was voor mij niet vol te houden om dagelijks mijn haren te wassen en te föhnen zoals ik daarvoor gewend was. Ook wil ik niet meer halve dagen bij de kapper zitten en naderhand meer dan 100 euro aftikken voor kleuren, knippen en verzorgingsproducten.

Er hetzelfde uitzien voor een fractie van de tijd en de kosten. Hoe doe ik dat?

mijn hair essentials


1. Mijn dure kapper heb ik ingeruild voor een kapper aan huis. In mijn geval de buurvrouw. Knipt ze ook gelijk de kinderen terwijl ze een filmpje kijken. Ideaal! 
2. Haren verven doe ik tegenwoordig gewoon zelf met l'Oreal Casting Creme Gloss. Je wast het er na 28 keer wassen grotendeels uit. Zolang je niet al te veel van je eigen kleur afwijkt heb je geen last van uitgroei.
3. Elke dag je haren wassen is fijn want het voelt zo lekker schoon. Toch is het als je er eenmaal aan gewend bent helemaal niet zo erg om het eens in de drie dagen te wassen. Ik doe dat meestal 's avonds. Scheelt 's ochtends weer tijd.
4. De verzorgingsproducten die je bij de kapper koopt, zijn online veel voordeliger te bestellen. Bijvoorbeeld bij barberstore.eu. Ik ben echt gek op Mythic Oil. Een klein beetje in je haar na het wassen doet wonderen.
5. Heb je een keer echt geen tijd om je haar te wassen? Een beetje droogshampoo werkt voor een dagje ook prima. Veel soorten worden plakkerig, maar de volume variant van Andrelon bevalt mij goed.
6. Last but not least: de föhnborstel! Ik ben niet zo handig met een gewone borstel en losse föhn. Daarmee ben ik best lang bezig. Met zo'n föhnborstel heb je het zelfde resultaat in de helft van de tijd!

7 opmerkingen:

 1. I love this Mythic Oil <33 sooo great post!
  I would really appreciate if we would follow each other on GFC and BL!
  I started following you, waiting for you to follow back ;)
  xoxo Coll // my Blog little - TOBEYOUTIFUL // Bloglovin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken dit helemaal! Ben (of was) ook vrij perfectionistisch over mijn haar maar met drie kindjes lukt dat niet altijd he...Dank je voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is die oil net zoiets als Biosilk? Ken je dat? Ik ben erg gecharmeerd door de naam en twijfel of eea zal gaan bestellen nl.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Biosilk ken ik helaas zelf niet, dus dat kan ik je niet vertellen. Maar de Mythic Oil kan ik je wel aanraden. Mijn moeder en een vriendin gebruiken het nu ook en zijn ook heel tevreden, al hebben die weer heel ander haartype dan ik.

   Verwijderen
 4. Is een olie die je heel spaarzaam moet gebruiken, ruikt zalig en maakt het haar glad. Doet deze dat ook? Dat het makkelijker doorkambaar wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hiervan gebruik je ook maar een klein beetje en het maakt je haar glad. Kan niet zeggen dat er heel veel geur aan zit. Krijg nu wel zin om dat Biosilk een keer te proberen haha

   Verwijderen