woensdag 12 november 2014

Sint Maarten snoep: op rantsoen of alles opeten?Sint Maarten was hier een groot succes. Rugzakjes op de buik, en volgooien met snoep, chocola en koek die tassen. Ook onze dreumes kreeg het principe snel door. Na twee straten hadden we genoeg lekkernijen om een heel voetbalelftal een maand te voorzien. De dametjes waren helemaal hyper van zo veel zoetigheid. 
sint maarten snoep

Normaal gesproken wordt er bij ons in huis niet veel gesnoept. Voor Sint Maarten en andere feestdagen maken we een uitzondering. Je kan er voor kiezen om het in de kast te leggen en ze elke dag wat te geven. Dan blijven ze er alleen steeds om zeuren. Onze tactiek is om ze twee dagen net zo veel te laten smikkelen als ze willen. Daarna is het ook echt klaar. Wat er over is gaat met mama mee naar kantoor. Werkt hier perfect! Hoe pakken jullie dat aan?

8 opmerkingen:

 1. haha geweldig!
  Dat doen we hier maar niet. Vooral mijn oudste kent zijn grens niet (altijd). Kan zich echt ziek eten, tot overgeven aan toe.

  Wij eten normaal ook amper snoep. Mijn kinderen kunnen er niet tegen en vooral niet tegen chocolade (en raad eens wat ze veel hebben gekregen!). We hebben hier alles in een grote bak gedaan, gisteravond mochten ze twee snoepjes. Vandaag eentje mee naar school, en na schooltijd een. Nu heb ik het hoog weg gezet en ze zullen er morgen nog wel om vragen, maar ik verwacht dat het daarna wel zal afnemen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn meiden blijven er dan om zeuren. Grappig hoe het voor iedereen weer anders werkt. Voor omgaan met kinderen is geen '1 size fits all'!

   Verwijderen
 2. Slimme tactiek! Al weet ik toch niet of die bij mij echt gewerkt zou hebben ... Ik was en ben een echte snoepkont, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja ik ben ook een snoeperd. Daarom hebben we het normaal ook nooit in huis!

   Verwijderen
 3. Handig om het zo te doen! Hier nog geen kinderen, dus ik kan er nog niet over meepraten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier gaat het in een grote bak en mag er regelmatig iets gesnoept worden. Ik koop voorlopig gewoon niets meer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons is het elke dag 1 x lekkers en de mannen zeuren nooit.

  BeantwoordenVerwijderen