zaterdag 22 november 2014

De grote vraag die nooit kwam

Mijn schatje en ik zijn inmiddels al 11 jaar gelukkig met elkaar en hebben twee prachtige dochters. Ik noem hem vaak mijn 'man', omdat ik 'vriend' zo puberaal vind klinken, maar wij zijn niet getrouwd. Ik zou dat wel graag willen, maar ik denk dat het tijd wordt dat ik accepteer dat het gewoon niet meer gaat gebeuren.
dromen van een aanzoek
Het heeft zo zijn voordelen om een relatie te hebben met een nuchtere man, die alles rationeel bekijkt. Alleen als het op het huwelijk aankomt vind ik het minder. Hij 'gelooft' er namelijk niet in. Hij ziet het huwelijk als een zakelijk contract dat er alleen voor zorgt dat ik hem kan kaalplukken mochten we ooit uit elkaar gaan. Zelf ben ik romantischer ingesteld. Trouwen zie ik als bevestiging van de liefde die je voor elkaar voelt. Ik zou ook graag zijn achternaam aannemen zodat we zo'n heerlijk burgerlijk naambordje met de 'familie x' naast de deur kunnen hangen.

Ik heb de nodige hints gegeven, maar ik wil wel echt gevraagd worden. Er waren momenten genoeg dat ik dacht: mooie gelegenheid voor de grote vraag. Zo waren er safari's, een ballonvaart, een helikoptervlucht boven de grand canyon, bovenop het empire state building, hoge bergen en de eiffeltoren, boottochtjes tussen fjorden, strandwandelingen en romantische dineetjes. Maar helaas, geen aanzoek. 

In mijn omgeving zijn heel veel gezinnen waarvan de ouders niet getrouwd zijn. In Engeland schijnen van de ongetrouwde stellen met kinderen maar 1 op de 5 nog bij elkaar te zijn tegen de tijd dat het oudste kind 15 jaar is. Van dat soort berichten schrik ik. Is dat echt zo? Zou dat in Nederland ook zo zijn? En zullen wij dan wel dat ene stel zijn dat samen oud wordt?
  

4 opmerkingen:

 1. Ik droom ook al een tijdje. We willen het beide maar niet voor eeuwig verloofd zijn, dus kwestie van ook geld hebben voor de bruiloft. Ik raak alleen een beetje ongeduldig hihi.. Vriend klinkt idd ook zo raar, wij zijn al bijna 7 jaar samen,1 kind en volgende onderweg. Partner klinkt ook zo raar haha..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, klinkt me bekend in de oren :-D wij iets meer dan 7 jaar samen, 1 kind en volgend onderweg. MAAR wij gaan ongewild toch voor het eeuwige verloofd zijn denk ik... Ik moest namelijk verloofd zijn voor ik zwanger was ;-) en 2 jaar later zouden we trouwen, hadden al onze datum enzo, maar daar was plots dan ons droomhuis en weg centjes voor een huwelijk :-)

   Verwijderen
 2. Hier is het ook zo :) bijna 11 jaar samen, 2 kindjes van 9 en 4, eigen huisje, goede job, maar de grote vraag ... Nope! En dat heeft eigenlijk echt 1 simpele reden en dat is het budget. We horen het iedereen graag zeggen, je krijgt wat je erin steekt altijd terug hoor ... Maar het zou maar net eens jouw trouwfeest moeten zijn waarbij dat niet zo is! En als ik dan moet kijken welk budget we er op moeten plakken, zie ik meteen zoveel andere mogelijkheden om met dat geld te doen. Manlief (ja, ik noem hem ook mijn man om dezelfde reden als jij!) denkt er natuurlijk ook net zo over, dus ookal willen we hier wel allebei trouwen ik denk niet dat het er ooit nog van zal komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als de plannen er zijn, komt het vast nog wel toch?

  BeantwoordenVerwijderen