dinsdag 25 november 2014

Mijn allereerste haakproject: cupcakes!

Als ik iets doe dan ga ik er ook gelijk helemaal voor. Geïnspireerd door de vele blogs over haken, leek het me leuk om ook eens een haak-projectje te doen. De meeste mensen zouden waarschijnlijk eerst een keer een pannenlap haken, maar ik nam me gelijk voor om cupcakes te haken voor in de kerstboom. En wil je zo'n boom een beetje vol hangen, dan moet je er toch wel een stuk of twintig maken. Ja, ik word soms ook moe van mezelf.

Gehaakte cupcakes
Oké, cupcakes haken! Hoe moeilijk kan het zijn? Spulletjes kopen bij de lokale freubelwinkel, youtube filmpje met uitleg erbij en haken maar. Nou, dat bleek toch best lastig voor iemand die in haar leven nog nooit een steek gehaakt heeft. Ik heb dat filmpje vaak, heeeel vaak moeten bekijken voor ik het een beetje door kreeg. De eerste baksels waren niet helemaal zoals het hoort, maar ik begin er nu steeds meer handigheid in te krijgen. En dat moet ook wel, want direct nadat we Sinterklaas hebben uitgezwaaid, komt de kerstboom de kamer in. Nog 11 dagen te gaan... 

Ik ga maar gauw weer verder met haken!  


4 opmerkingen:

 1. Wat een werk, maar ze worden wel erg leuk! Succes met de laatste loodjes!

  Liefs, Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat doe je goed. Ze zijn prachtig. Knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh die zien er héél leuk uit :-) Ik ga mij ook eens wagen aan haken, ik heb het ook nog nooit gedaan maar ik zie zoveel leuke haakwerken verschijnen dat het hier begint te kriebelen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor alle leuke reacties! Volgende week zal ik het eindresultaat laten zien!

  BeantwoordenVerwijderen