zondag 9 november 2014

Pino lampion maken

Het is bijna Sint Maarten! De kinderen kijken al uit naar een van de weinige avonden per jaar dat ze net zo veel snoep mogen eten als ze willen. Er hoort uiteraard ook een lampion bij. De oudste had op school al een lampion geknutseld, maar voor de jongste Sint Maarten loper van de buurt moest ik nog wat maken. Een Pino lampion leek me leuk. Zo gezegd zo gedaan.
Pino lampion

Ik heb voor de lampion gebruikt:
- een papieren lampion van 20cm
- blauw crêpe papier
- gekleurd karton (blauw, oranje, geel, zwart en wit).
- prittstift en schaar

Pino lampion knutselen
Eigenlijk is het heel simpel: knip alle vormen die je nodig hebt uit en plak ze op. 
Het spreekt denk ik voor zich, maar nog een paar tips:
Van het crêpe papier kan je een hele stapel rondjes tegelijk knippen. Anders ben je wel heel lang bezig!
De bovenkant van de snavel heb ik iets groter gemaakt dan de onderkant.
Om de kop aan de lampion te kunnen bevestigen gebruik je een extra strookje papier.

Mijn dametjes vinden de lampion prachtig en maken nu ruzie over wie met de Pino mag lopen dinsdag. Denk dat ik er nog eentje moet maken vanavond...

6 opmerkingen: