dinsdag 2 december 2014

Echte voorlees toppers voor peuters en kleuters!

Je kinderen voorlezen is goed voor hun ontwikkeling en bovendien super leuk om te doen. Ik heb dierbare herinneringen aan de ontelbare keren dat mijn moeder ons voorlas. Voor mij is het een van de leukste aspecten van het moederschap. Fijn met een kopje thee erbij samen op de bank met een mooi boek. Onze jongste dochter heeft er nog weinig interesse in, maar haar grote zus kan er geen genoeg van krijgen.
voorlees toppers
We hebben thuis een aardige collectie, maar ook in de bibliotheek zijn we regelmatig te vinden. Vooral de boeken van Marianne Busser en Ron Schroder worden hier tegenwoordig verslonden. Het zijn lekker dikke boeken met leuke plaatjes en grappige verhalen. De boeken zijn op rijm geschreven, waardoor het lekker bekt en jij en je kind al snel hele stukken uit je hoofd kennen.

"Liselotje is een meisje
en ze woont in een paleisje
in een land hier ver vandaan
waar heel veel paleisjes staan"    

Heerlijk toch? Welke boeken worden er bij jullie thuis stukgelezen?  

4 opmerkingen:

 1. Dat zijn leuke tips inderdaad. Ik lees mijn zoon elke avond een verhaaltje voor, iedere keer een ander boekje. Ik vind zelf de rijmpjes van Annie M.G. Schmidt nog steeds heel leuk, maar ik merk dat mijn zoon het veel leuker vindt als er iets visueel interessants is. Tegenwoordig lezen we elke avond uit het boek van Marion Billet over 'De Kleintjes'. Leuke pagina's met korte stukjes tekst en grote prenten waarop van alles te zien en te zoeken is. Vindt hij heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Annie MG Schmidt blijft inderdaad ook leuk. Daarvan lezen wij nu Pluk en Otje. Grappig dat dit na zoveel jaar nog steeds leuk is voor kinderen. Het andere boek dat je noemt ken ik niet. Dat gaan we ook maar eens opzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tip! :) Die boeken zien er gezelliguit. Mijn kindjes zijn er nu nog wat te klein voor (9 maand), maar ze vinden badboekjes en stoffen boekjes heeeeeeel interessant! En worden helemaal 'giegelig' van het boekje 'Spetter mee met Regenboog en zijn vriendjes', ook op rijm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt leuk! Mijn oudste vond boekjes ook vanaf heel klein al leuk, maar mijn jongste niet. Als ik iets wil voorlezen denkt ze altijd dat ik het boekje wil afpakken en wordt ze boos :-)

   Verwijderen