zondag 21 december 2014

Kerstboompjes vouwen van servet

Een origineel gevouwen servet geeft net dat beetje extra aan je mooi gedekte kersttafel. Meestal wordt het bij mij een waaier of een bloem. Dit jaar wil ik wat anders. Een kerstboompje met een mini wasknijpertje als piek.

Heel gemakkelijk te vouwen en een feestelijk resultaat! Mijn dochters waren in ieder geval diep onder de indruk. Helaas hebben mijn prinsesjes toen ik even niet oplette heel fijn 'geholpen', waardoor alle servetten wat verfomfaaid zijn. Morgen maar nieuwe kopen. Of zou je papieren servetten kunnen strijken?
kerstboom vouwen van servet
Je vouwt ze als volgt:
- vouw alle punten naar boven met een afstand van ca 1 cm er tussen
- draai om en vouw de zijkanten naar binnen
- draai nog een keer om en vouw weer alle punten naar boven en stop ze er tussen

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee. Ziet er feestelijk uit.
  Of je ze kunt strijken? Geen idee. Misschien kun je ze onder een stapel boeken leggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er feestelijk uit! Haha, of je servetten van papier kan strijken zou je even kunnen uitproberen. Ik denk van wel, moet je er wel een theedoek bovenop leggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de strijktips :-) Zal het eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ik heb dit ook gedaan op mijn blog! Zie het nu pas op jouw blog! Dus zo origineel was ik al niet meer ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk idee.Moet ik onthouden voor volgende kerstperiode

  BeantwoordenVerwijderen