vrijdag 19 december 2014

Winterse iglo taart

Een toch enigszins verwijtende opmerking kreeg ik deze week: "Je bakt eigenlijk best weinig taartjes voor iemand met een huis vol bakspullen." Het is waar. Ik had het bakken ernstig verwaarloosd. En dat terwijl ik van Sinterklaas nog een aantal super leuke dingetjes kreeg. Onder andere twee bolvormige bakvormen. Ik wilde daarmee nu een winterse taart maken. Een iglo!
Iglo taart
De taart is aardig gelukt. Alleen blijkbaar klopt er niks van de ijsblokken. Oeps! Een beetje Eskimo weet dat een iglo nooit kan blijven staan als je hem zo probeert te bouwen. Tja, wat zal ik zeggen? Volgende keer maar een plaatje erbij zoeken voor ik aan de slag ga...

Dit zijn de bakvormen die ik gebruikt heb. Ik had ze aardig volgedaan, maar toch heb ik de bollen niet helemaal vol gekregen. Vind het wel jammer, want nu is mijn iglo een beetje minder hoog dan de bedoeling was. 
Denk dat ik de oven eerst hoog had moeten zetten en later lager? Iemand ervaring mee?
Bolvormige bakvormen

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi effect! En ach, die van jou staat prima stabiel zo toch ;) ik zie die ingang niet zomaar instorten hoor. Het zou me totaal niet opgevallen zijn als je het niet gezegd had. Eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij gaat het deeg in het midden omhoog omdat de zijkanten te snel gaar worden. Met een lagere temperatuur bakken dus is de oplossing denk ik. Ik bak cakes op maximaal 175 graden, maar 160 is in ieder geval goed. Het verschilt per oven.
  Ik vind je iglo taart fantastisch! Wat een plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!! Leuk om te horen. Ik had de oven zelfs op 150 graden. Ik ga het binnenkort nog wel een keer proberen :-)

   Verwijderen
 3. Waauw! Te gek! Jammer dat ik in de zomer jarig ben, ander wist ik wel wat voor taart ik dit jaar wilde.

  BeantwoordenVerwijderen