woensdag 21 januari 2015

Het zit op de bank en het haakt

Sommige activiteiten hebben iets verslavend waardoor het heel moeilijk is ermee te stoppen. Telkens denk je: "nog heel even en dan stop ik", maar dan ga je toch weer verder. Ik heb het bijvoorbeeld met het lezen van boeken, met computerspelletjes, met onkruid wieden, maar de laatste tijd vooral met haken. Wat is dat verslavend! Ik ga maar door, terwijl ik eigenlijk gewoon naar bed zou moeten gaan. 

Mijn gezin kan werkelijk geen haaknaald meer zien. Zelf heb ik nog veel te veel idee├źn die wachten op uitvoering, dus ik ben voorlopig nog niet uitgehaakt. 
peuter sjaal en muts van microvezel

In de kerstvakantie haakte ik voor mijn meisjes een muts en sjaal van heerlijk zachte microvezel in roze en blauw van scheepjeswol. Ik heb geen bestaand patroon gevolgd dat ik met jullie kan delen, maar ik kan het vrij simpel uitleggen:

Voor de muts in peutermaat (haaknaald 4,5)
- Start met 12 double in een magische ring
- Vermeerder tot je 60 steken hebt
- Ga door met een schelpsteek tot je muts het gewenste formaat heeft
- Haak de laatste rij in een contrasterende kleur
- Maak de muts af met een gehaakt bloemetje

Voor de sjaal in peutermaat (haaknaald 4,5)
- Start met een chain van 24 (+3). Meer kan ook, als het aantal maar deelbaar is door 6.
- Maak net zo veel rijen doubles als je de sjaal lang wil hebben
- Maak aan de uiteinden in een contrasterende kleur een rij schelpsteken

Voor een set van muts en sjaal heb je genoeg aan 1 bol per kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten